Op zoek naar een 8K TV?

Op zoek naar de beste 8K televisies? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

Wat is 8K?

Als je basis wiskunde gebruikt, kan het lijken alsof 8K een dubbele resolutie van 4K oplevert, maar dat is niet het geval. Aangezien we hier twee dimensies spreken – horizontale lijnen en verticale lijnen – is het eigenlijk maar liefst 16 keer de pixels van HD en vier keer de pixels van 4K: 8K resolutie komt overeen met 7.680 × 4.320 of 33 miljoen pixels (33.117.600, te worden exact), in plaats van 3.840 × 2.160 (8.294.400 pixels). Visualiseer het maar liefst vier 4K-tv’s in een 4 × 4-raster om het gemakkelijker te visualiseren. Dat zijn veel pixels.

Andere technologieën zoals High Dynamic Range (HDR) kunnen en kunnen soms een meer zichtbaar verschil maken, vooral van een afstand, aangezien TV’s een helderder en kleurrijker beeld met HDR weergeven. Dat gezegd hebbende, 8K is absoluut merkbaar op grotere schermen, vooral van dichtbij.

Een korte geschiedenis van 8K TV (tot nu toe)

Net toen 4K-tv’s begonnen op te stijgen, begon 8K te verschijnen. Terwijl displaypanelen eerder werden getoond, toonde Sharp de eerste echte 8K-tv op CES 2013, met een indrukwekkend 85-inch model. Natuurlijk zou deze tv niet beschikbaar zijn voor dat jaar (of later), wat vaak het geval is bij CES, vooral met de nieuwste technologie.

In de daaropvolgende jaren begonnen andere bedrijven hun eigen 8K tv-prototypen te vertonen, zelfs omdat contentproviders moeite hadden om bij te blijven met 4K. Ook dit veranderde uiteindelijk, met de Japanse omroep NHK die de eerste 8K satellietuitzendingen startte in 2016. Later dat jaar werd een deel van de 2016 Olympische Spelen in NH door NHK gefilmd en uitgezonden in 8K, hoewel kijkers ze alleen in die resolutie konden bekijken in speciale theaters.

Wanneer wordt 8K content beschikbaar?

Hoewel er sinds 2013 op elke CES 8K-tv’s zijn vertoond, leek de 2018-show een nieuwe duw te hebben achter de hogere-resolutie-giganten. Grote tv-spelers zoals Samsung, LG en Sony hadden tijdens de show allemaal 8K-tv’s te zien, hoewel het waarschijnlijk nog een tijdje duurt voordat ze iets lijken dat veel voorkomt.

 

De 3 beste 8K TV’s van dit moment volgens Jack Waayen

1. Samsung QE75Q900
2. Samsung QE65Q900
3. Samsung QE85Q900

Jack Waayen’s nummer 1 – Sony KD-77A1

Sony KD-77A1

De Films komen tot leven met de geluidseffecten en kleuren van de Sony KD-77A1. Door de OLED techniek zijn zwarte kleuren inktzwart. Daardoor komen andere kleuren tot leven. Eerder onzichtbare kleuren zijn ineens wel zichtbaar.

Super techniek van Sony

Door het 10 bit paneel zie je HDR-beelden die prachtig van kleur en bovendien zeer realistisch zijn. Door de Super Bit Mapping techniek zijn kleuren makkelijk en goed te onderscheiden van elkaar, hierdoor ontstaan prachtige beelden van uw favoriete films en programma’s.

Subwoofer

Er worden trillingen geproduceerd door het beeldscherm waardoor geluiden beter door u opgepikt worden. Als klap op de vuurpijl zit er een subwoofer in de tv. Hierdoor ontstaat de perfecte beeld- en geluidcombinatie.

Voordelen & Nadelen

Door het OLED scherm zijn heb je kleuren met een hoog contrastratio
UHD Premium geeft u een hogere helderheid en een breder kleurbereik dan de standaard UHD.
Door de 100 Hz worden snelle beelden goed en van zeer hoge kwaliteit weergeven
De XXL tv heeft geen voet waarmee de TV in meerdere posities gericht kan worden

Jack Waayen’s nummer 2 – Philips 55POS9002 – Niet XXL BESCHIKBAAR

Voordelen & Nadelen

✓ Ambilight zorgt voor een comfortabele kijkervaring
✓ De TV heeft een ingebouwde WiFi ontvanger
✓ De TV heeft maar één afstandsbediening met aan de achterkant het toetsenbord voor het fijnere gebruik van de Android TV.
✓ Een Quad Core-processor dat zorgt voor een functioneler en sneller gebruik van de Smart TV.
✕ Mogelijkheden voor 3D films zijn niet aanwezig

Jack Waayen’s nummer 3 – Philips 75PUS8303/12

Philips 75PUS8303/12

De 75PUS8303/12 een van de grootste televisies van Philips, de introductieprijs van deze XXL TV is echter een stuk lager dan zijn voorganger. Door het 75 Inch 4K Ultra HD Beeldscherm maakt u gebruik van de unieke Ultra Resolutie Upscaling-technologie. Hierdoor heeft u een zeer goede scherpte en een superieur contrast.

Een geweldige XXL televisie veranderd je kijkervaring

De Ambilight Technologie zorgt voor een fantastische kijkervaring. De Philips 75PUS8303/12 maakt gebruik van Android TV. Dit wilt zeggen dat u de beschikking heeft over een groot entertainmentassortiment. De wand achter de televisie zorgt voor de welbekende warme gloed van kleuren die met verschillende opties kunnen worden aangepast.

Je woonkamer is nooit meer hetzelfde met deze XXL combi

Een leuke combinatie die veel Philips XXL televisie eigenaren maken is de combi met Hue-lampen in huis die je dan koppelen aan je Ambilight om nog meer sfeer in de huiskamer te brengen. De uitstekende beeldverwerking van de 75PUS8303/12 levert mooie beelden. De Philips 75PUS8303/12 toont zich een uitstekende televisie, een echte prijs-kwaliteitsknaller.

Voordelen & Nadelen

Mogelijkheid tot verbinding van 4 verschillende apparaten met de 4 HDMI ingangen.
Draadloos aansluiten van uw WiFi netwerk.
 Het WebOS systeem geeft u een systematisch en overzichtelijke weergave van uw apps en programma’s
 De TV heeft geen hoofdtelefoon ingang

Jack Waayen’s nummer 4 – Samsung QE75Q7F

Samsung QE75Q7F

Samsung heeft het weer geflikt met een enorm 75 inch scherm, een XXL LED 4k Ultra HD tv met 3100 PQI, 40 watt geluidsvermogen, Motion Rate 120 en een Q Engine processor. In gewone mensentaal, een televisie die je niet mag missen als grote schermen jouw enthousiast maken. Met het design en ontwerp van Samsung krijgt de tv een smalle omlijsting die zorgt voor een stijlvolle afwerking.

De beelden worden superscherp en snel weergegeven

De Samsung QE75Q7F produceert een groot aantal beelden door de gehele tv heen. Dit wordt ook wel de PQI of Picture Quality Index genoemd. Dit bepaalt grotendeels de kwaliteit van weergave van bewegende beelden. De Samsung QE75Q7F maakt uiteraard gebruik van hoogwaardige schermen met een enorme responsetijd die er voor zorgt dat je beelden snel worden afgewisseld.

Elk beeld tot in het kleinste detail weergegeven

Elk getoond beeld wordt tot in het kleinste detail weergegeven. Hiervoor heeft Samsung drie factoren geperfectioneerd: de scherpte, de snelheid van de chipset en een breder kleurenpalet. De krachtige processor berekent tussenliggende beelden voor een vloeiende overgang tussen frames.

Voordelen & Nadelen

 Het geluid van de Samsung QE75Q7F is hemels
 De Samsung QE75Q7F brengt rijke, pure kleuren en een hoge schermhelderheid.
De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet samen
 One Remote Control is programmeerbaar en bruikbaar voor al je apparaten in huis.
De XXL TV beschikt niet over een aansluiting voor de koptelefoon

Jack Waayen’s nummer 5 – Samsung UE75MU6120

De Samsung UE75MU6120

De Samsung UE75MU6120WXXN is een 4K HDR-televisie, en op dit scherm ziet u het voordeel van deze functie. Op een groot scherm is het verschil namelijk goed te zien tussen 4K en HD. Als je heel dichtbij zit zie je het verschil nog beter. En het scherm is ook groot genoeg om echt een verschil te zien tussen normale en HDR-content.

XXL TV ervaring op zijn best 

Deze televisie geeft de beste ervaring als je er 4 meter vanaf zit . Op deze mooie plek kunt u genieten van de diepe zwarttinten en heldere kleuren waar Samsung-tv’s bekend om staan. Zit echter niet in het midden en de kleuren en helderheid beginnen te vervagen, omdat de kijkhoeken van het scherm vrij smal zijn. 

Ontwerp & Uiterlijk 

Samsung Series 6-reeks TV’s heeft een prijspunt in het midden- tot het laagst van de markt, en de UE75MU6120WXXN is een budget model dat erg veel kwaliteit levert voor zijn geld. Zijn uiterlijk weerspiegelt dit.

Op foto’s lijkt het bijna identiek aan de duurdere Samsung MU6400, in het echt kun je snel zien dat de afwerking van kunststof is in plaats van metaal, en het frame rond het scherm is dikker. Toch is het een stapje hoger dan de low-end modellen die je in je plaatselijke supermarkt vindt, en de Y-vormige standaard is praktisch en redelijk solide.

Voordelen & Nadelen

Bekijk 4K Ultra HD-content en games in hoge kwaliteit op deze XXL TV
Deze XXL tv is draadloos aan te sluiten op het internet via je WiFi-netwerk of bedraad via een ethernetkabel.
 XXL TV ondersteunt 4K Ultra HD beeldkwaliteit, dat 4x zoveel pixels bevat als Full HD en daardoor extra scherp beeld weergeeft.
 HDR ondesteuning zorgt voor een natuurlijk, gedetailleerd beeld.
 Voor zeer snelle beelden is een beeldverversing van 100 of 200 Hz beter geschikt.

x Gedeeld
preloader