Op zoek naar de beste OLED TV?

Op zoek naar de beste geluid en beeld producten? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

OLED TV Kopen?

Met een OLED TV krijg je een perfecte kijkervaring. De OLED-pixels geven namelijk zelf licht waardoor kleuren beter naar voren komen. Levendige beelden en een geweldig contrast zijn het resultaat van krachtige OLED televisies.

Omdat deze pixels zichzelf verlichten is een achtergrondverlichting niet nodig waardoor ze ook nog eens energiezuinig zijn. De OLED is ongeveer 1000x sneller dan een standaard LED-tv. Dit maakt de beelden extra vloeiend en natuurlijk, als je een echt geweldige tv ervaring wil dan raden we een OLED TV ten alle tijde aan.

Waarom heeft een OLED tv betere zwarte kleuren?

Dit verschilt van een LCD-paneel (Liquid Crystal Display), waarbij achtergrondverlichting vereist is (meestal gemaakt van standaard-LED’s) om de vloeibare kristallen te verlichten en een beeld te creëren. Dit vereist niet alleen veel energie, je kunt ook geen perfecte kleur zwart bereiken omdat dit de achtergrondverlichting van aangrenzende pixels beïnvloedt.

Levensduur van OLED televisies

OLED bevat ook een extra witte pixel naast de gebruikelijke rode, groene en blauwe subpixels, met als doel het leveren van meer gevarieerde en nauwkeurige kleuren (evenals het verhogen van de levensduur van een display)

Wat is OLED en een OLED TV?

OLED – Organic Light Emitting Diode – is een type weergave technologie die het mogelijk maakt om zwarte kleuren extreem scherp weer te geven op ultradunne schermen. Daarbij maakt een OLED tv het ook nog eens mogelijk om zuiniger en milieuvriendelijker te werk te gaan.

Oled werkt op de volgende manier

OLED technologie werkt op de volgende manier: een organische film op carbonbasis wordt geplaatst tussen twee geleiders en, wanneer een elektrische stroom wordt doorgelaten, straalt deze licht uit. Dit proces vindt plaats in elke afzonderlijke pixel op een OLED-scherm.

OLED panelen zijn zelf emitterend

Met een OLED-paneel zijn de organische pixels zelf-emitterend, wat betekent dat ze hun eigen licht genereren – en dus zwartachtig kunnen worden wanneer ze zijn uitgeschakeld.

Verschillende OLEd soorten

Er zijn twee soorten OLED-technologie: passieve matrix (PMOLED) en actieve matrix (AMOLED). Actieve matrix vereist elektronica om elke pixel afzonderlijk in of uit te schakelen, wat beter is voor het weergeven van diepe zwarttinten, en dus het type dat wordt gebruikt in de OLED-tv’s die we vandaag zien.
.

De 5 beste OLED TV’s van dit moment volgens Jack Waayen

1. LG OLED55C8P
2. Loewe Bild 3.55
3. Philips 65OLED903

Jack Waayen’s nummer 1 – LG OLED55C8P

LG OLED55C8P TV

Vergeet het verleden, de oude en onmodieuze designs van televisies. Ervaar een nieuw design dat perfect past in je huis. De LG OLED55C8P maakt gebruik van hoogwaardige HDR-content van Dolby. Door de Active HDR technologie word elke scéne geoptimaliseerd, de ultra HD/4K technologie zorgt ervoor dat het voelt alsof je er zelf bij bent.

Geen uren zoeken in het programma om Netflix te vinden. Op de afstandsbediening heb je een Netflix knop waarmee je meteen naar Netflix gestuurd word.

WebOS 3.5

LG’s nieuwe WebOS 3.5 is ontzettend kleurrijk en gebruikersvriendelijk, maar het nut er van is nog veel geavanceerder. Met de Magic Zoom optie, kun je inzoomen op de actie die er gebeurt in je programma. Zelfs 360 graden video’s worden ondersteund!

Voordelen & Nadelen

Ontzettend dun design
Ongelooflijke kleurencontrast
Stubiele upscaling
 4K Ultra Hd
Geen 3D mogelijkheden
Geen analoge video aansluiting

Jack Waayen’s nummer 2 – Loewe Bild 3.55

LOEWE Bild 3.55

Buiten Duitsland is Loewe geen bekend merk voor huishoudelijke televisies. En zelfs degenen die van het bedrijf hebben gehoord, zijn zich waarschijnlijk niet bewust van het feit dat OLED-tv’s zij het grootste assortiment OLED-tv’s hebben, afgezien van LG zelf.

Prachtig beeld voor een betaalbare prijs

Loewe’s bild 3-familie bestaat eigenlijk uit zowel OLED- als LED-LCD’s, maar waar de 49-inch en 43-inch versies LED-led-tv’s met randverlichting zijn, is het 55-inch model OLED. Als je je afvraagt ​​waarom de OLED-technologie alleen op het 55-inch model werkt, dan is het antwoord eenvoudig: kleinere OLED-panelen bestaan ​​niet.

De goedkoopste maar zeker niet de slechste

De bild 3.55 zit misschien aan de onderkant van de Loewe-familie, maar het heeft alle top functies die je zou verwachten bij een hogere prijs. Het heeft een UHD-resolutie (ultra high-definition); HDR-ondersteuning, HDR10, uitgezonden HLG (Hybrid Log-Gamma) en eigen Dolby Vision-indelingen; en het werkt op het eigen Loewe-besturingssysteem.

Voordelen & Nadelen

Verbluffende OLED-beeldkwaliteit
Sterke HDR-prestaties
Rijk en vol geluid
 Prachtig design
 Duurder dan de concurrentie
 Kleuren niet de meest natuurlijk uitziende

 

Jack Waayen’s nummer 3 – Philips 65OLED903

Philips 65OLED903

Des te dunner de tv-ontwerpen zijn geworden, des te meer fabrikanten moeite hebben om een acceptabele geluidskwaliteit te bieden. Het komt tegenwoordig vaak voor dat huishoudens moeten investeren in een aparte soundbar, zodat ze geweldig beeld van hun nieuwe tv’s kunnen koppelen aan het soort geluidskwaliteit dat ze verdienen.

De nieuwste Philips OLED-tv’s bewijzen echter dat het echt mogelijk is voor ultrastijlvolle, ultraplatte tv’s om een geweldige geluidskwaliteit te leveren. Vooral als hun geluid is ontworpen in samenwerking met een van de meest gerespecteerde merken in Hi-Fi.

Waarom klink de nieuwe Philips 65OLED903 zo goed?

Kijk goed naar het prachtige ontwerp van de nieuwe 65OLED903 en je zult zien dat er een slanke soundbar onder de televisie hangt. Op het eerste gezicht zou je je niet voorstellen dat een dergelijke luidspreker in staat zou zijn om de regelwet voor platte TV-audio te herschrijven. Kijk echter achter zijn stijlvolle hoes en het wordt al snel duidelijk waarom het ingebouwde geluidssysteem van de 65OLED903 menig externe soundbar vernedert.

Elk onderdeel van elk stuurprogramma en luidsprekerelement is door Bowers & Wilkins herzien, opnieuw ontworpen en geproduceerd, wat resulteert in niveaus van meeslepende helderheid, kracht en zelfs muzikaliteit die verder gaan dan alles wat ooit op een ‘mainstream’-tv is gehoord.

 

 

 

Voordelen & Nadelen

B&W geluidsoplossing
✓ P5 processor
 Zwartwaarde
 Ambillight
 Geen Dolby Vision

x Gedeeld
preloader