Op zoek naar de beste OLED TV?

Op zoek naar de beste geluid en beeld producten? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

OLED TV Kopen?

Met een OLED TV krijg je een perfecte kijkervaring. De OLED-pixels geven namelijk zelf licht waardoor kleuren beter naar voren komen. Levendige beelden en een geweldig contrast zijn het resultaat van krachtige OLED televisies.

Omdat deze pixels zichzelf verlichten is een achtergrondverlichting niet nodig waardoor ze ook nog eens energiezuinig zijn. De OLED is ongeveer 1000x sneller dan een standaard LED-tv. Dit maakt de beelden extra vloeiend en natuurlijk, als je een echt geweldige tv ervaring wil dan raden we een OLED TV ten alle tijde aan.

Waarom heeft een OLED tv betere zwarte kleuren?

Dit verschilt van een LCD-paneel (Liquid Crystal Display), waarbij achtergrondverlichting vereist is (meestal gemaakt van standaard-LED’s) om de vloeibare kristallen te verlichten en een beeld te creëren. Dit vereist niet alleen veel energie, je kunt ook geen perfecte kleur zwart bereiken omdat dit de achtergrondverlichting van aangrenzende pixels beïnvloedt.

Levensduur van OLED televisies

OLED bevat ook een extra witte pixel naast de gebruikelijke rode, groene en blauwe subpixels, met als doel het leveren van meer gevarieerde en nauwkeurige kleuren (evenals het verhogen van de levensduur van een display)

Wat is OLED en een OLED TV?

OLED – Organic Light Emitting Diode – is een type weergave technologie die het mogelijk maakt om zwarte kleuren extreem scherp weer te geven op ultradunne schermen. Daarbij maakt een OLED tv het ook nog eens mogelijk om zuiniger en milieuvriendelijker te werk te gaan.

Oled werkt op de volgende manier

OLED technologie werkt op de volgende manier: een organische film op carbonbasis wordt geplaatst tussen twee geleiders en, wanneer een elektrische stroom wordt doorgelaten, straalt deze licht uit. Dit proces vindt plaats in elke afzonderlijke pixel op een OLED-scherm.

OLED panelen zijn zelf emitterend

Met een OLED-paneel zijn de organische pixels zelf-emitterend, wat betekent dat ze hun eigen licht genereren – en dus zwartachtig kunnen worden wanneer ze zijn uitgeschakeld.

Verschillende OLEd soorten

Er zijn twee soorten OLED-technologie: passieve matrix (PMOLED) en actieve matrix (AMOLED). Actieve matrix vereist elektronica om elke pixel afzonderlijk in of uit te schakelen, wat beter is voor het weergeven van diepe zwarttinten, en dus het type dat wordt gebruikt in de OLED-tv’s die we vandaag zien.
.

De 5 beste OLED TV’s van dit moment volgens Jack Waayen

1. LG W7V
2. Sony A1
3. Loewe Bild 7
4. LG C7V
5. Loewe Bild 5.5

Jack Waayen’s nummer 1 – LG W7V OLED Televisie

LG W7V OLED TV

Vergeet het verleden, de oude en onmodieuze designs van televisies. Ervaar een nieuw design dat perfect past in je huis. De LG W7V OLED TV maakt gebruik van hoogwaardige HDR-content van Dolby. Door de Active HDR technologie word elke scéne geoptimaliseerd, de ultra HD/4K technologie zorgt ervoor dat het voelt alsof je er zelf bij bent.

Geen uren zoeken in het programma om Netflix te vinden. Op de afstandsbediening heb je een Netflix knop waarmee je meteen naar Netflix gestuurd word.

WebOS 3.5

LG’s nieuwe WebOS 3.5 is ontzettend kleurrijk en gebruikersvriendelijk, maar het nut er van is nog veel geavanceerder. Met de Magic Zoom optie, kun je inzoomen op de actie die er gebeurt in je programma. Zelfs 360 graden video’s worden ondersteund!

Voordelen & Nadelen

Ontzettend dun design
Ongelooflijke kleurencontrast
Stubiele upscaling
 4K Ultra Hd
Geen 3D mogelijkheden
Geen analoge video aansluiting

Jack Waayen’s nummer 2 – Sony A1

Sony KD-55A1 4K OLED TV

Beleef het ongelooflijke contrast van de 4K HDR OLED TV met acht miljoen gedetailleerde pixels. Dankzij de diepe zwarte tinten en levendige kleuren ziet het er levensecht uit.

Het geluid lijkt wel uit het scherm te komen

Door de Acoustic Surface technologie, lijkt het alsof het geluid direct uit het scherm komen. De Android 4K televisies van Sony worden ook ondersteund door Netflix en dankzij het levensechte 4K Ultra HD OLED scherm, lijkt het alsof u er echt bent.

De processor is veel en veel sneller

De processor heeft een 40% hogere realtime beeldverwerking dan de vorige 4K X1 Sony processor. Elke pixel word opgeschaald naar 4K HDR-kwaliteit. De Sony A1 is een nóg slimmere smart TV. Geniet van de leukste functies op uw smartphone en tablet op een mooi en groot 4K Ultra HD scherm.

Voordelen & Nadelen

Netflix compatibel
4 HDMI ingangen
Google App store
 Chromecast ingebouwd
Grote wandafstand bij ophangen
SOC minder snel waardoor 3D spellen minder soepel lopen

Jack Waayen’s nummer 3 – Loewe Bild 7

Loewe Bild 7

Waar moeten we beginnen? De bouw kwaliteit ziet en voelt prachtig dankzij het gebruik van verschillende, maar altijd harmonieuze, metalen afwerkingen voor de verschillende delen van het ontwerp.

Het kenmerkende Loewe-infrarood ontvanger ziet er net zo goed uit als op de Bild 7.65, en op de een of andere manier heeft Loewe zijn gebruikelijke stijl en kwaliteitskenmerk kunnen afstempelen op een scherm dat het vermogen van OLED technologie bezit.

De OLED-technologie van de Bild 7

De OLED-technologie van de Bild 7 zal voor veel thuisbioscoopfans een grote aantrekkingskracht hebben. Immers, in tegenstelling tot LCD-tv’s, die externe achtergrondverlichting moeten gebruiken om hele groepen pixels tegelijkertijd te verlichten, kan elke pixel in een OLED-TV zijn eigen licht produceren – een mogelijkheid die een transformerend effect heeft op contrast- en zwartniveau-prestaties.

Motorisering op een TV, Loewe maakt het mogelijk

Misschien is het enige coolste aan het ontwerp van de Bild 7.65 de motorisering. Met sommige van de montagemogelijkheden kunt u bijvoorbeeld de draaiing van de tv regelen met behulp van de afstandsbediening. Sterker nog, als je de tv inschakelt, gaat het hele scherm soepel omhoog om de prachtig uitziende speakers van de set te laten glijden vanaf de onderkant.

Voordelen & Nadelen

 Motorisering van de TV
✓ 4 HDMI- ingangen
Prachtig en uniek design
Dolby Vision ondersteuning
Beperkte opties qua Smart TV

Jack Waayen’s nummer 4 – LG C7V

LG C7V

Bewonder vanaf nu uw film alsof u zelf de hoofdrol speler bent. Door het OLED scherm heb je een beeld met een veel hoger contrastratio waardoor je ziet dat zwart écht zwart is.

Geweldige beeldkwaliteit OLED TV

Door de kristalheldere 4K Ultra HD scherm beleef je je serie zoals je het nooit eerder beleefd hebt. Met de ge-upgrade webOS 3.5 LaunchBar switch je van televisie, naar youtube, en vervolgens naar Netflix zonder enige moeite.

4K Ultra premium scherm

De modieuze TV, zonder een LG logo op de televisie zelf, heeft naast een 4K Ultra HD premium scherm, meer dan 1 miljard kleuren! Met 4 HDMI ingangen, kun je gemakkelijk switchen tussen je gaming console en live televisie. U kunt ook verbinding met de televisie maken via BlueTooth en Wi-Fi.

Voordelen & Nadelen

Smart TV
1 miljard kleuren
Spraakbesturing
 4 HDMI ingangen
Geen 3D ondersteuning
Niet draaibaar op voetstuk

Jack Waayen’s nummer 5 – Loewe Bild 5.55

Loewe Bild 5.55

Beroemd om het aanbieden van high-end, ultra HD en prachtige televisies. Design is altijd een belangrijk onderdeel van Loewe geweest, en dat is zichtbaar in de Loewe Bild 5.5.

Onzichtbare behuizing

Met een bijna onzichtbare behuizing, kijk je naar bijna alleen maar scherm. De extreem platte Ultra HD-schermen bieden vier keer meer resolutie, hiermee kijk je alleen naar perfecte contrasten en kristalheldere details.

Splinterdun

Met een diepte van 106 mm, is de Loewe Bild 5.5 dunner dan de meeste telefoons. De Loewe Bild 5.5 is beschikbaar in verschillende variaties: Piano Black en Silver Oak. Het stereosysteem met 80 watt en gesloten reflexbox, maakt u het feestje zo luidruchtig als u wilt

Voordelen & Nadelen

4K Ultra HD scherm
Ontzettend strak en stijlvol design
Hard drive met opslagruimte van 1TB 
 Appbediening
De 3D functie valt tegen 
De TV Verbruikt veel stroom

x Gedeeld
preloader