Op zoek naar een draadloos of WiFi Multi Room systeem?

Op zoek naar de beste multi room systemen? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

Multi-Room 

Multiroom Audio wil simpelweg zeggen dat er op meerdere kamers in je huis muziek afgespeeld kan worden zonder dat de installatie op een bepaalde plek staat. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je via je WiFi overal in huis je eigen muziek op kunt zetten. Natuurlijk moeten er op de kamers waar u muziek af wilt spelen de nodige speakers en versterkers aangesloten zijn.

Een centrale applicatie voor Multi Room

Bij Multiroom Audio is er dus altijd een centrale applicatie die u vanaf uw tablet of telefoon kunt bedienen. Deze app(licatie) is via WiFi gekoppeld aan uw apparaten en speakers.

Multiroom speakers & soundbar

Ook zijn er Multiroom Audio systemen die gebruik maken van een afstandsbediening, deze afstandsbediening zal bij uw pakket geleverd worden. Doordat de speakers in uw huis in contact staan met elkaar kunt u dus overal in huis uw favoriete muziek afspelen.

 

Hoe gebruik je Multi- Room? 

Er zijn verschillende soorten Multiroom Audio apparaten op de markt. Vooralsnog is het niet mogelijke om verschillende soorten merken boxen en speakers met elkaar te verbinden. Heb je bijvoorbeeld een Multiroom Audio van Denon, dan kan je deze alleen koppelen op de speakers en boxen van dat merk.

Koop het gehele multi-room systeem

U gaat als volgende te werk; u kiest voor een Multiroom Audiosysteem van een bepaald merk en koopt hier dan ook bijbehorende boxen en speakers bij.

Plaats de Multi room speakers overal

Deze speakers plaatst u vervolgens op de gewenste plek in en rondom uw huis, uiteraard met stroomkabel. Ook installeer je de applicatie die u nodig heeft voor het afspelen van uw muziek. Deze applicatie verbind u evenals het Multiroom Audiosysteem en de speakers aan uw WiFi netwerk (Het systeem moet uiteraard van een stroomkabel voorzien zijn).

De 5 beste multi-room elementen van dit moment volgens Jack Waayen

1. Pulse Soundbar
2. HEOS 7HS2
3. Sonos Play 1
4. Bose Soundtouch 300
5. Sonos Play 5

Jack Waayen’s nummer 1 – Pulse Soundbar

Pulse Soundbar

De Pulse Soundbar maakt deel uit van een collectie draadloze luidsprekers die Bluesound’s Pulse 2, Pulse Mini en draagbare PulseFlex evenals de Pulse Sub en Vault 2 harde schijf bevat. Koop een paar PulseFlex-luidsprekers en deze kunnen fungeren als draadloze achterluidsprekers in een 5.1 surround sound-systeem, met de Pulse Soundbar als middelste, linker- en rechterkanaal.

Twee 20W luidsprekers in de Multi Room soundbar

In de soundbar zelf bevinden zich zes 20W-luidsprekers (twee soft-dome tweeters, twee middentonendrivers en twee passieve woofers) die worden aangedreven door een DirectDigital-versterker.

Pulse is een topper in Multi Room combi met draadloze speakers

Er is nog iets anders aan de Pulse Soundbar dat het onderscheidt van de massa; streaming. Maar naast het kunnen streamen van muziek van onder meer Amazon Music, Spotfiy, Tidal en Deezer (en vele anderen), kan het ook muziek zonder verlies streamen in 192 kHz / 24-bit kwaliteit.

Voordelen & Nadelen

De Pulse speelt muziek in een hoge resolutie van 24 bit/192 kHz af.
Via wifi speelt de soundbar de muziek op je smartphone, NAS of laptop 
Gebruik het Bluesound multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
✕ Je kunt de soundbar niet met HDMI kabel of via Bluetooth op je tv aansluiten.

Jack Waayen’s nummer 2 – HEOS 7HS2

HEOS 7HS2

Alle HEOS (van Denon) muzieksystemen zijn met elkaar verbonden via dual-band wifi, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden ingesteld met uw bestaande thuisnetwerk. Als uw signaal zwak is in een bepaald deel van uw huis, kan de HEOS Extend worden gebruikt om de signaalkwaliteit te verbeteren.

Tot 32 eenheden op 1 Multi Room systeem

Er kunnen maximaal 32 HEOS-eenheden tegelijk worden ingesteld, zodat zelfs de grootste huizen worden gedekt voor muziek met meerdere kamers. Als u liever vasthoudt aan een bekabelde verbinding, kunt u gebruikmaken van de Ethernet-aansluiting die standaard is op alle HEOS-luidsprekersystemen

Zoals je zou verwachten van deze HEOS-reeks met toplaag, zijn de 7-packs behoorlijk lastig als het gaat om audio-hardware. Met twee tweeters, twee middentonen en een speciale subwoofer biedt de HEOS 7 HS2 een actief drie-weg luidsprekersysteem – indrukwekkend spul voor een draadloze luidspreker!

Twee passieve bass-radiatoren

Alsof dit niet genoeg was, zijn er nog twee passieve bass-radiatoren. Qua geluidskwaliteit betekent dit wat betreft nauwkeurigheid van het geluid van de laagste tot de hoogste toon. De vijf-kanaals Klasse-D, digitale versterker houdt de controle over de muziek en zorgt voor HiFi-geluid met alle soorten muziek.

Voordelen & Nadelen

De 7HS2 is gemakkelijk te koppelen aan andere HEOS systemen, speel overal muziek af
Er zitten 5 hoogwaardige versterkers en een ingebouwde subwoofer in de 7HS2
Genoeg vermogen en bereik voor grote kamers en open ruimtes
De HEOS 7HS2 heeft geen Airplay ondersteuning

Jack Waayen’s nummer 3 – Sonos Play 1

Sonos Play 1

Geen enkele andere slimme luidspreker pakt zoveel diep, kristalhelder HiFi-geluid in een dergelijk compact ontwerp. PLAY: 1 beschikt over twee speciaal ontworpen stuurprogramma’s met speciale versterkers voor perfecte muziek.

Slank, veelzijdig ontwerp

Het slanke, veelzijdige ontwerp past overal waar je huis muziek nodig heeft en dankzij de vochtbestendigheid werkt het zelfs in de badkamer. PLAY: 1’s standalone HiFi-geluid maakt het alleen geweldig; of combineer twee PLAY: 1’s samen voor meeslepend, echt stereogeluid.

Krachtig draadloos netwerk

Het Sonos-muzieksysteem heeft een krachtig draadloos netwerk dat zich 100% inzet voor het streamen van muziek. Met één app kun je je hele muziekbibliotheek afspelen, al je favoriete muziekservices streamen en afstemmen op meer dan 100.000 internetradiozenders en podcasts.

Speel je muziek overal af

Speel hetzelfde nummer in elke kamer, in perfecte synchronisatie of speel verschillende muziek in elke kamer, vanuit elke bron. Bedien je favoriete muziekbronnen en luisterervaring met een gratis app voor iOS, Android, Mac of pc. En omdat het een modulair systeem is, kunt u eenvoudig muziek toevoegen aan meer kamers door slechts twee knoppen tegelijk in te drukken.

Voordelen & Nadelen

Trueplay stemt het geluid van je speaker af op de akoestiek van je ruimtes
Met extra SONOS speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom combinatie
 Met de dubbele speakers luister je naar een helder geluid
 De speaker heeft geen AirPlay of Bluetooth ondersteuning

Jack Waayen’s nummer 4 – Bose Soundtouch 300

Bose Soundtouch 300

De Soundbar van SoundTouch 300 ziet er slank uit. Maar het geluid? Alles behalve. Dat komt omdat elke kubieke centimeter vol zit met technologieën die alles waar je naar luistert, of geluid helder en ruim maken.

Speciaal gevormde luidsprekers

Het begint binnen met speciaal gevormde luidsprekers die het profiel laag houden en een machtig geluid pompen. QuietPort ™ -technologie elimineert vrijwel vervorming waardoor je verrassend diepe bas hoort. En de Bose® PhaseGuide®-technologie laat je geloven dat je geluiden hoort waarbij er geen luidsprekers zijn.

De Multi room elementen zien er prachtig uit

Aan de buitenkant zorgen de glazen bovenkant en de geperforeerde wrap-around metalen grille ervoor dat de soundbar er net zo goed uitziet in uw kamer als het klinkt. En met zowel Bluetooth® als Wi-Fi®-technologie ingebouwd, kunt u draadloos muziek streamen zoals u dat wilt.

ADAPTiQ®-audiokamerkalibratie van Bose zorgt ervoor dat de soundbar zo goed mogelijk klinkt in de ruimte die u erin legt. HDMI ™ -connectiviteit met 4K-doorvoer houdt uw systeem compatibel met de meest recente technologie.

Voordelen & Nadelen

Voeg de soundbar toe aan het Bose multiroom systeem en stream overal muziek
PhaseGuide technologie zorgt voor een realistisch virtual surround sound effect
 Sluit de soundbar aan met een HDMI kabel en bedien met de afstandsbediening van je tv
 De soundbar wordt niet geleverd met een subwoofer die diepe bastonen produceert.

Jack Waayen’s nummer 5 – Sonos Play 5

Sonos Play 5

De Sonos Play 5 is de grootste en best klinkende luidspreker van het merk. Dus of je nu een grote kamer hebt om te vullen met muziek of een onderscheidend oor voor goddelijk geluid, de Play 5 kan het allemaal. Je hoort elk afzonderlijk instrument, stem en sonische details in al zijn glorie.

Enorme versterkers met enorm geluid

Zes Klasse-D-versterkers met zes speciale luidsprekerdrivers leveren kristalhelder, rijk, diep, stereogeluid zonder vervorming. Dankzij drie machtige woofers en een volledig afgesloten architectuur levert PLAY: 5 een grote, nauwkeurige basweergave zonder galm of echo’s.

Sluit alle audioapparaten aan

Sluit elk audioapparaat aan of het nu een platenspeler is of de telefoon van een vriend – en luister naar je favoriete muziek op je PLAY: 5. Je kunt ook de muziek van je PLAY: 5 naar elke andere Sonos-luidspreker in je huis sturen.

Voordelen & Nadelen

Trueplay stemt het geluid van je speaker af op de akoestiek van je ruimtes
Met extra SONOS speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom combinatie
 Met de dubbele speakers luister je naar een helder geluid
 De speaker heeft geen AirPlay of Bluetooth ondersteuning

x Gedeeld
preloader