Loewe kopen?

Op zoek naar de beste geluid en beeld producten? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

Loewe

Loewe is een gevestigde en gerespecteerde fabrikant van televisietoestellen en hifi-producten, die al bijna 100 jaar vele baanbrekende innovaties ontwerpt en ontwerpt. Het merk is wereldwijd bekend om hun onberispelijke bouwkwaliteit, verbluffend beeld, meeslepend geluid, luxueus design en een algeheel futuristisch gevoel.

Loewe heeft een boeiende geschiedenis als een impacterende factor achter de ontwikkeling van de consumentenelektronica-industrie zoals we die nu kennen. Deze geschiedenis is uitgebreid, dus hebben wij geprobeerd het te vereenvoudigen tot enkele van de meer impactvolle mijlpalen.

Historie

De Loewe Group werd in 1923 door twee broers in de stad Kronach, Frankenland in Duitsland, opgericht. Dr. Siegmund Loewe en David Ludwig Loewe begonnen hun carrière in consumentenelektronica met de ontwikkeling van een radio productiebedrijf genaamd ‘Radiofrequenz GmBH’.

In samenwerking met Manfred von Ardenne, een jonge fysicus en uitvinder, combineerde het team hun kennis en ervaring om de ‘triple tube’ samen te stellen, die voor het eerst werd gebruikt in de Loewe OE333-radio-ontvanger.

Uitvinding

Dit product inspireerde Loewe’s beroemde productie met meerdere buizen en wordt beschouwd als het eerste geïntegreerde circuit ter wereld. In 1929 produceerde het bedrijf zijn eerste televisie model met hulp en inbreng van de Britse uitvinder John Logie Baird, die algemeen wordt beschouwd als de uitvinder van de televisie.

Deze eerste set werd door Von Ardenne gepresenteerd als ‘s werelds eerste volledig elektronische televisie op de Loewe-stand op de 8e jaarlijkse Berlin Radio Show.

Mindere tijden

Na de opkomst van Hitler in Duitsland, werd Siegmund Loewe als een joodse Duitse burger gedwongen te emigreren naar de Verenigde Staten van Amerika in 1938, waar hij een gelijkgestemde uitvinder en innovator met de naam Albert Einstein ontmoette en er vriendschap mee sloot.

Hoewel hij het land verliet, weigerde Siegmund vele aanbiedingen om het bedrijf te verkopen, een veerkracht en trots waarmee hij het kon terugvorderen zodra de oorlog voorbij was. In 1949 nam Siegmund Loewe het roer over als voorzitter van de raad van commissarissen en kon hij opnieuw de industrie ondersteunen die hij had helpen creëren.

In het volgende decennium produceerde Loewe de ‘Optaphon’, meestal beschouwd als het eerste exemplaar van de cassetterecorder, die kort daarna op televisies volgde.

Overlijden

Dr. Siegmund Loewe overleed in 1962 en de nalatenschap van Loewe werd overgenomen door dochterondernemingen van de Philips-groep. Loewe werd tot 1985 door Philips beheerd, die het merk pushte en verder ontwikkelde als een gespecialiseerde televisiefabrikant.

Gedurende deze tijd zag de wereld de Loewe Optaport, de eerste draagbare televisie in 1963, de eerste Loewe-gekleurde televisies en de release van een volledig geïntegreerde chassis set, met alles geïmplementeerd op een enkel bord in 1979.

 

Overname

Philips zou later hun aandelen verkopen, waardoor Loewe in 1985 weer in staat van particulier eigendom zou zijn. In datzelfde jaar lanceerde het bedrijf de Art 1, de eerste in zijn soort die zich sterk richtte op design en esthetiek, terwijl de geavanceerde technologie behouden bleef Loewe-technologieën die zij wereldberoemd hadden gemaakt voor baanbrekend werk. In 1995 werd de CS1-televisie uitgebracht, waarvan werd aangenomen dat het de eerste volledig recyclebare set was

Voortzetting

Twee andere mijlpalen vonden plaats in 1998 met de lancering van Xelos, een van de vroegst bekende televisies met internettoegang, die de weg vrijmaakten voor slimme tv’s zoals we die vandaag kennen. De andere was Spheros, Loewe’s eerste release voor een flatscreentelevisie. Loewe AG werd later een beursgenoteerd bedrijf en zag de lancering van de ‘Individual’, een van de eerste flatscreen-televisies met individuele huisvesting opties en kleuren.

In 2010 werd LED-technologie geïntegreerd met een nieuwer Individual-model, met 3D-mogelijkheden het jaar erna. Loewe-sets werden nu beschouwd als een van de meest esthetische modellen op de markt, met robuuste en goed gebouwde behuizing, getemperd met een slanke en luxueuze esthetiek.

Toegewijde Loewe-gallery in Londen en andere prestigieuze steden over de hele wereld tonen de luxe van Loewe-design, net als vele showhomes in het hele land.

Heropleving

Na financiële ontberingen in 2013 zag Loewe zich genoodzaakt faillissement aan te vragen en een insolvabiliteitsprocedure voor zelfbeheer aan te gaan. Het bedrijf en zijn vermogen werden in 2014 bespaard nadat het management van Loewe overeenstemming kon bereiken met een groep van Duitse familiebedrijven en voormalige Apple- en B & O-managers, terwijl de activa van Loewe AG werden overgenomen door de in München gevestigde belegger Stargate Capital GmBH.

Deze beweging verzekerde de toekomst van het traditionele Loewe-merk en de originele ontwerpfilosofie van Siegmund in Duitsland, waarbij de grote aandeelhouders trotse Duitse familiebedrijven zijn die het Loewe-erfgoed respecteren en respecteren en een passie hebben voor kwalitatief hoogstaand audio- en luxe design.

Heden

De huidige reeksen van Loewe zijn een weerspiegeling van hun lange en hardwerkende verleden, en bieden een onberispelijke beeldkwaliteit, echt onverslaanbaar geluid en het luxueuze ontwerp dat ze hebben geperfectioneerd gedurende de vele jaren van handelen.

Met de huidige reeksen met slimme functionaliteit, UHD 4K-beeldresolutie, meer kamercapaciteit en opslagfaciliteiten aan boord; the ONE, Art UHD, Connect UHD, Reference UHD en Bild 7 zijn een team van supersets, geprijsd in elke categorie van de markt met verhoogde prestaties en features mogelijkheden terwijl je de serie beklimt.

x Gedeeld
preloader