Op zoek naar NAD producten?

Al meer dan 25 jaar zijn wij Officiële NAD dealer wat resulteert in een zeer uitgebreide kennis over dit prachtige audio merk.

NAD

 In 1972 werd een nieuw audiobedrijf geboren. NAD werd geboren, toen een grote groep importeurs in de audio-industrie, allemaal muziekliefhebbers, zich erop richten producten te ontwikkelen die de hype van de industrie zouden doorsnijden.

Het doel van NAD was om te bewijzen dat een uitstekende geluidskwaliteit en uitstekende prijs samen konden bestaan. Het was een formidabel doel – sommige van de meest gerenommeerde elektronicamerken van die tijd waren voor de meesten onbetaalbaar, terwijl het betaalbare spectrum van de markt werd gedomineerd door invoer van slechte kwaliteit van wereldwijde elektronica giganten.

De oprichters van NAD bleven onverschrokken en hun oorspronkelijke visie leidde tot een inspirerend verhaal over hoe een groep speciale audio-buitenbeentjes de Goliaths van de audio-industrie overnam om een unieke eigen plek te creëren.

 

De geschiedenis

Toen de Managing Director van NAD, Marty Borish, Bjorn Erik Edvardsen de stille genie van een audiotechnicus, bij het bedrijf betrok, werd NAD-magie geboren. Al snel zag dit creatieve team een ruimte in de markt voor een nieuwe categorie betaalbare en hoogwaardige elektronica.

Natuurlijk waren er goed presterende versterkers, maar ze kwamen vaak met veel vreemde functies die hun kosten enorm deden oplopen. Edvardsen geloofde dat hij een betaalbare versterker kon maken die gebruikmaakt van de allernieuwste techniek door zich uitsluitend te richten op de essentie van goed geluid. Jongeren wilden deze hi-fi ervaring ook en de betaalbaarheid was een probleem! Dit revolutionaire concept werd het ethos dat NAD ertoe zou aanzetten enkele van de meest legendarische producten van een generatie te produceren.

Edvardsen begon nieuwe manieren te testen om transistors, bedrading en dergelijke te combineren en configureren om de eerste versterkers van het merk te maken. Deze eerste apparaten waren wat grof qua ontwerp en productie, maar ze klonken beter dan vergelijkbare versterkers in hun prijsklasse. Bijna meteen vatten deze vroege prototypen de aandacht van audio liefhebbers. Distributeurs en sommige investeerders maakten de weg vrij voor NAD.

Het groeiende ingenieursteam van NAD, geleid door Edvardsen, met het hoofdkantoor in Londen, VK, experimenteerde obsessief en verfijnde de elektronische ontwerpen, op zoek naar dat eureka-moment. Dit mondde uit in de ultieme beloning voor de ingenieurs en het merk – het onderscheid tussen het creëren van de best verkochte hifi-versterker in de geschiedenis, de NAD 3020. Dit was een keerpunt voor NAD; een punt waarop zowel Edvardsen als het NAD-merk een cult-achtige aanhang ontwikkelden die sindsdien trouw is gebleven aan NAD-producten en -oplossingen.

Vandaag de dag is het ontwikkelteam gevestigd in Canada. Het team wordt geleid door een van de naaste medewerkers en protégés van Edvardsen die de erfenis voortzetten die Borish en Edvardsen begonnen. Opmerkelijk is dat Edvardsen nog steeds een grote bijdrage levert aan de engineering van NAD en dat zijn passie voor goed geluid net zo helder blijft als altijd. Helaas overleed Borish in 2017, maar hij bleef een slimme en wijze adviseur van het NAD-team tot aan zijn overlijden.

Een gesprek met een van onze toegewijde teamleden zal je vertellen dat ze, net als Borish en Edvardsen, alleen door een overtuiging worden gedreven – een gepassioneerd geloof dat echt hifi geluid voor iedereen toegankelijk moet zijn. De nauwgezette en aanhoudende benadering waarmee we ons doel nastreven, betekent dat NAD-eigenaren troost kunnen putten in de wetenschap dat elk product dat ze bouwen veel beter klinkt dan alle voorgaande. ze zullen geen product uitbrengen dat iets minder oplevert.

x Gedeeld
preloader