Marantz kopen?

Op zoek naar de beste geluid en beeld producten? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

De filosofie achter het unieke geluid van Marantz

We weten dat echte hi-fi gaat over het kunnen reproduceren van de meest waargetrouwen weergave. Het gaat om het ervaren van muziek zoals de artiest het bedoeld heeft. Muziek brengt emotie en vertelt een verhaal. Voor Marantz gelden perfecte specificaties en technische prestaties om dit resultaat te bereiken.

Uitmuntendheid is het erfgoed van Marantz

Ons erfgoed van technische uitmuntendheid betekent dat we componenten kunnen creëren met de mogelijkheid om de juiste toonhoogte en de dynamiek over te brengen, zodat u ieder detail hoort in de opname. Muziek is betoverend en ze streven ernaar om ervoor te zorgen dat de uitbrenger van de muziek er net zo goed uitziet en aanvoelt als het klinkt. Elk onderdeel dat we produceren is technisch en cosmetisch ontworpen om de luisterervaring van de luisteraar maximaal te behartigen.

Ze zijn trots op het toepassen van deze principes op al hun producten. Al hun home entertainment-componenten zijn in staat om de zuiverste, meest realistische muziek in uw huis te reproduceren

Audio gebouwd vanuit het hart

Na terugkeer uit het Pacific Theater in de Tweede Wereldoorlog vestigden Marantz en zijn vrouw Jean zich in Queens, New York. Had hij geen elektronica-opleiding gevolgd, Marantz een talentvolle knutselaar met aanleg voor elektronica. Hij was ook een serieuze muziekliefhebber, een amateur-klassieke gitarist, en later een goede vriend van Andrés Segovia.

Op aandringen van zijn vrouw begon Marantz in de kelder van het familiehuis een productielijn van 100 eenheden te bouwen van een experimenteel elektronica project, oorspronkelijk de ‘Audio Consolette’ genoemd.

Dat product veranderde in de Marantz Model 1-voorversterker kort nadat het in 1953 werd gelanceerd Het model 1 was de eerste voorversterker die de nieuwe RIAA-phono-equalisatie curve aanbood, naast Columbia en 78 curven.

Na één advertentie was de samenwerking geboren

Op een dag zag een engineer genaamd Sidney Smith een advertentie voor de Model 1 en kwam onaangekondigd naar het huis van Marantz op zoek naar een baan, de eerste Model 1-voorversterkers werden gebouwd in de kelder namelijk. De talenten van Smith waren exact wat dit bedrijf nodig had.

De 14-jarige samenwerking tussen Marantz en Smith zou enkele van de meest iconische producten in de geschiedenis van de audioproductie worden, en de toekomst van de high-end audio vormgeven. Het succes van Marantz was onmiddellijk; hij had bestellingen voor 600 Model 1s voordat de eerste serie van 100 was gebouwd.

Marantz werd onsterfelijk door drie producten

Het waren drie producten die Marantz onsterfelijk maken: de voorversterker model 7 in 1958, de model 9 eindversterker in 1960 en de tuner model 10B in 1964. Elke vormde een unieke benadering die resulteerden in ongekende audio prestaties.

Marantz staat voor kwaliteit en design

In de jaren vijftig en zestig werd de naam Marantz synoniem voor audioproducten die mooi waren om te zien, gemakkelijk te gebruiken, duurzaam en sonisch eerste klas. In samenwerking met audio technici zoals Sidney Smith en Richard Sequerra creëerde Dhr. Marantz een reeks vacuümbuis componenten die het begin werden voor de beginnende hifi-industrie.

Verschillende van die producten, zoals de Model 9-versterker en de Model 10B-tuner, zijn stilstaande klassiekers geworden die vandaag de dag maar liefst € 20.000 kosten.

Ze waren de uitvinder van de transistor technologie

Met de komst van de transistor technologie in de vroege jaren 60, brachten Marantz en zijn collega’s al snel een ander benchmark product naar voren, de Model 18-receiver. Het was een vroeg voorbeeld van hoge kwaliteit van wat een ontvanger, die de voorversterker, eindversterker en tuner in één doos combineert, zou kunnen zijn.

Marantz was de benchmark voor kwaliteit

Voor jonge audio ontwerpers stond de naam Marantz symbool voor een duidelijke visie en integriteit van het doel. Toen een moderne audioloog, Mark Levinson, het ontwerp van een van zijn eerste nu beroemde componenten voltooide, bracht hij hem in 1974 naar de heer Marantz voor een beoordeling.’

De woonkamer was zijn testkamer

Verdere pogingen om de geluidsweergave in zijn woonkamer te verfijnen, bracht de heer Marantz tot een doorbraak. Hij verzamelde onderdelen en tips die hij bij zijn frequente bezoeken aan een Harvey Radio-winkel in Manhattan verzamelde en bouwde een hoogwaardige voorversterker die hij de ” Consolette ” noemde.

Saul B. marantz ging met pensioen

Na de verkoop aan Superscope bleef de heer Marantz tot 1968 president en ging toen met pensioen. In 1972 richtte hij de Dahlquist Company op, een maker van luidsprekers van hoge kwaliteit, waarvan hij tot zijn tweede pensionering in 1978 president was.

x Gedeeld
preloader