Bowers & Wilkins kopen?

Op zoek naar de beste geluid en beeld producten? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

Bowers & Wilkins is een van de unieke topmerken op de markt

Bowers en Wilkins staat bekend als een zeer hoogwaardig speaker merk. De gele conus is dan ook een kenmerk waar je menig B&W speaker aan kunt herkennen. De zoektocht nar de meeste natuur getrouwe luidsprekers blijft nummer 1 prioriteit bij B&W.  Je kunt voortaan zelfs genieten an het B&W geluid in je auto. Verscheidene automerken hebben de luidsprekers en versterkers van B&W geïmplementeerd in hun auto’s.

Een van de toonaangevende fabrikanten

Een zeer gerespecteerd merk dat een naam heeft weten te maken in de HIFI wereld. Dit merk is een van de meest toonaangevende fabrikanten aller tijden, met vele verhalen over hoe zij ‘s werelds grootste fabrikant van Home Cinema- en Stereo Component-luidsprekers zijn.

Ze begonnen hun zoektocht in 1966 om luidsprekers te maken die een klasse apart vormden in vergelijking met de tegenstand van die tijd. Echter, Bowers & Wilkins werd in het diepe gegooid omdat ze tegen KEF en Wharfedale moesten concurreren die al een uitstekende kennis van high-end speakers hadden opgebouwd.

Het begon allemaal als een hobby voor John Bowers

De oorspronkelijke hoofdman van Bowers & Wilkins, John Bowers, had alleen luidsprekers gemaakt als hobby, voordat hij zich in de industrie waagde door de productie van B & W-luidsprekers in Worthing, Sussex. Tot die tijd hadden Roy Wilkins en Bower een elektronicawinkel geleid die zich specialiseerde in het verhuren van apparatuur aan consumenten. Toen het product in productie ging, begon het allemaal aan de achterkant van hun winkel, dat nog steeds bestaat dankzij de zoon van Roy Willkin, Paul. Hun productie is de afgelopen decennia echter alleen maar groter en beter geworden.

 

De eerste B&W bestond uit Celestion componenten

De eerste luidspreker van B & W, de P1, bestond oorspronkelijk uit Celestion-componenten. Maar tegen 1973 behaalde het bedrijf de Queen’s Award voor hun deals in export en begon ook speakers te bouwen voor de BBC – iets dat tot nu toe alleen door KEF was gedaan.

Bowers & Wilkins investeert in meetapparatuur

Naarmate de tijd verstreek, verdiende B & W genoeg geld om te beginnen met het onderzoeken van hun eigen ontwerpen terwijl ze investeerden in meetapparatuur. In 1977 had de legendarische DM7 een apart gemonteerde tweeter. Dit betekende dat overspraak en resonantie in dezelfde kasten konden worden geneutraliseerd, waardoor hogere prestaties op hogere niveaus mogelijk waren.

John Dibb blijft speakers voor B&W ontwerpen

Toen de jaren tachtig waren aangebroken werd het stokje overgedragen aan Robert Trunz die B & W het afgelopen decennium begeleidde. Maar in 1987 stierf John Bowers. Dit betekende dat zijn baan vervolgens werd overgeplaatst naar John Dibb die zijn speakers voor B & W bleef ontwerpen.

Een revolutionaire B&W luidspreker uit de jaren 90

In de jaren negentig kwam B&W met een revolutionaire luidspreker, het vlaggenschip de Nautilus-spreker van 1993. Het tweetersysteem is nog steeds in productie en is ook op de ongelooflijke PM1-luidspreker van tegenwoordig verkrijgbaar. Naarmate de jaren 90 vorderden, werden de technieken om de meest natuur getrouwe audioweergave steeds geavanceerder.

Tot vandaag concentreerde B & W zich ook op het iPod-fenomeen; zich ervan bewust dat een hoogwaardig dock nodig was in de hifi-markt om het beste geluid te halen uit wat er toen mogelijk was. Het eindproduct was een product van ongekende kwailiteit; het was de B & W Zeppelin. De huidige B & W heeft nog steeds dezelfde idealen als toen ze in 1966 begonnen. De PM1, Zeppelin Air, P5 hoofdtelefoons en 685 zijn echter maar een klein deel van wat het bedrijf vandaag te bieden heeft.

x Gedeeld
preloader