LG kopen?

Op zoek naar de beste geluid en beeld producten? Klik snel verder op een van de buttons om het aanbod te bekijken

Wat houdt het bedrijf LG in?

LG Corporation is een Zuid-Koreaans multinationaal bedrijf. Het is het op één na grootste bedrijf in zijn soort in Zuid-Korea, na Samsung. Het hoofdkantoor bevindt zich in het LG Twin Towers-gebouw in Yeouido-dong, Yeongdeungpo-gu, Seoul.

LG maakt elektronica, chemicaliën en telecomproducten en exploiteert dochterondernemingen zoals LG Electronics, Zenith, LG Display, LG Telecom en LG Chem in meer dan 80 landen.

Ze begonnen met huishoudelijke producten

Gemaakt in 1947 als “Lucky-Goldstar”, in 1995 werd het de afgekorte naam “LG”. LG is ook een afkorting van “Lucky Geumjeong” in Zuid-Korea, wat in het Engels is vertaald als Lucky Goldstar.

Voordien werden veel elektronische producten verkocht onder de merknaam Goldstar, terwijl sommige andere huishoudelijke producten (niet verkrijgbaar buiten Zuid-Korea) werden verkocht onder de merknaam ‘Lucky’. Het merk Lucky stond bekend om het produceren van huishoudelijke schoonmaakproducten en wasmiddelen in Zuid-Korea.

Wat is de visie van LG?

De geschiedenis van LG Electronics is altijd omgeven geweest door de wens van het bedrijf om een ​​gelukkiger, beter leven te creëren. LG Electronics werd opgericht in 1958 en heeft sindsdien de weg geëffend voor het geavanceerde digitale tijdperk dankzij de technologische expertise die is opgedaan door de productie van vele huishoudelijke apparaten zoals radio’s en tv’s.

LG Electronics heeft veel nieuwe producten gelanceerd, nieuwe technologieën toegepast in de vorm van mobiele apparaten en digitale tv’s en blijft haar status als wereldwijd bedrijf versterken.

LG in haar beginjaren

De transformatie van de uiterst goedkope Lucky Goldstar naar de betere LG-electronics is niets minder dan opmerkelijk. Krediet gaat naar Michael Ahn, die de merk inspanningen voor LG Electronics North America begeleidde voordat hij in 2010 de president en CEO van de groep werd.

Het merk Goldstar dateert uit 1958 en de initialisatie van LG komt voort uit een fusie van twee oude Koreaanse merken , Lucky en Goldstar in 1990. In 1995 kocht Lucky Goldstar de laatst overgebleven Amerikaans-gebaseerde tv-fabrikant, Zenith Electronics.

Die overname vormde de aanzet voor het plan om het merk te upgraden, maar het zou een aantal jaren in beslag nemen om dit te bereiken.

Van lage kwaliteit naar luxe producten

De eerste stap van LG was om te proberen distributie te krijgen in duurdere retail markten, maar deze inspanning werd belemmerd door de lage “kwaliteit” van de productlijn.

Een kritieke beslissing in de vroege jaren 2000 was om het pad van de minste weerstand te vermijden en distributie te zoeken in winkels zoals K-Mart, Wal-Mart en Sam’s Club. Hoewel een dergelijke distributie de Koreaanse fabrieken tot bedaren zou hebben gebracht, was het een strategie voor Ahn die LG een luxe merk wilde maken.

Ze betaalden meer aan de retail

Het bedrijf begon ook 30 procent van zijn verkopen aan distributeurs te betalen in plaats van de meer gebruikelijke 25 procent. Een andere slimme zet was verkoopmedewerkers bij retailers te voorzien van uitgebreide trainingen en andere incentives, zodat deze verkopers meer geneigd zouden zijn LG aan te bevelen aan kopers en zo de eerdere beeldvorming met een laag beeld te overwinnen.

Hoe is de slogan ontstaan?

De volgende bouwsteen was consumentenreclame en Ahn nam een ​​pagina van Panasonic’s “Ideeën voor het leven” en Sony’s “Like No Other” -thema’s en creëerde de “Life’s Good” -motto met een duidelijke connectie met LG. Om het merk te personaliseren, creëerde LG een ‘Cheery Face’-transformatie van het LG-logo.

Ze werkten samen met grote namen

Het team van Ahn versterkte de advertentie-inspanning met sponsoring, zoals het hoog gewaardeerde NCAA-universiteit basketbaltoernooi. Ze hebben ook samengewerkt met Oprah Winfrey om 350 “koelkasten van de toekomst” weg te geven, en high definition-tv’s. Daarnaast hebben LG’s haar tv’s agressief in hotels en motels geplaatst en samen met CNN tv’s aangeboden op een aantal grote luchthavens.

Ze werden nummer 2 in verkoop van televisie

 Toen Ahn na 35 jaar bij het bedrijf aftrad, werd LG wereldwijd de nummer 2 op het gebied van televisie verkoop en is het ook een belangrijke speler geworden in mobiele telefoons. Gedurende de zes jaar dat Ahn de leiding had over operaties in Noord-Amerika, steeg de omzet met 20 procent per jaar van $ 5,6 miljard naar $ 13 miljard.

Naast de elektronica nam ook het apparaat bedrijf van LG, dat wasmachines en drogers aan de voorkant bevat, dramatisch toe, dankzij de toevoeging van felle kleuren, die contrasteren met het grauwe wit van de concurrentie.

x Gedeeld
preloader