Samsung - Jack Waayenround

Het bekende elektronicamerk SAMSUNG heeft als doel alledaagse ervaringen van mensen te verbeteren. Televisie kijken behoort voor de meeste mensen tot de dagelijkse bezigheden, en dus is het maar al te logisch dat Samsung ook veel aandacht besteedt aan de televisies die het merk maakt. De nieuwste en meest scherpe beeldkwaliteit die het ook al superscherpe Full HD opvolgt, is Ultra HD, ofwel 4K. Utltra HD is het beste wat je tegenwoordig kunt krijgen op dit gebied. Het mooie van Samsung’s Ultra HD-televisies is dat ze niet alleen superscherp beeld bieden, maar ook nog eens allemaal Led tv’s zijn. Dit houdt in dat u niet alleen een technologisch hoogstandje in huis haalt met een Samsung Ultra HD-scherm, maar ook nog eens een milieuvriendelijk en energiezuinig apparaat. Een andere belangrijke functie die we hedendaags niet meer kunnen missen is internet(smart tv). Samsung heeft een groot voordeel ten opzichte van concurrerende merken en dat is dat ze een eigen smartphone en Tablet divisie hebben. Wat ervoor zorgt dat ze altijd de nieuwste Applicaties hebben maar vooral ook stabiele Applicaties.


De tv line up voor 2017 is als volgt:

Full HD tv’s

Ultra HD tv’s

Premium Ultra HD tv’s

Qled tv’s


Full HD tv’s :Beginnend met een 5 serie Samsung. Dit zijn vaak de goedkopere modellen en hebben een Full HD resolutie. Maten in de 5 serie beginnen vanaf 32 inch tot 55 inch. Alle tv’s uit de 5 serie zijn Smart tv’s.

Hieronder een voorbeeld 5 Serie:

Samsung UE32M5670 


Ultra HD tv’s: Ultra HD tv’s zijn bij Samsung te vinden vanaf de 6 serie. deze toestellen hebben een 4K  Ultra HD resolutie(3840 x 2160 pixels) wat nog scherpere beelden mogelijk maakt. Dit zijn de eerste Samsung modellen die de techniek HDR( High Dynamic Range) gebruiken. 6 Serie modellen zijn beschikbaar vanaf 40 inch tot 65 inch, Recht of Curved.

Hieronder een voorbeeld 6 Serie:

Samsung UE49MU6470


Premium Ultra HD tv’s: Zijn bij Samsung te vinden vanaf de 7 Serie tot de 9 Serie. Deze toestellen hebben een 4K  Ultra HD resolutie(3840 x 2160 pixels) wat nog scherpere beelden mogelijk maakt. Dit zijn de eerste Samsung modellen die de techniek HDR1000( High Dynamic Range) gebruiken. Al deze toestellen dragen het UltraHD Premium Logo. Deze toestellen worden gemaakt vanaf 49 inch tot 82 inch, Recht of Curved.

Hieronder een voorbeeld 8 Serie:

Samsung UE55MU8000


Q-LED

QLED is de nieuwste techniek die Samsung gebruikt voor TV’s. De naam QLED komt van Quantum Dot Light Emitting Diode. Quantum Dot is een technologie waarvan we verwachten er de komende jaren nog veel uit te kunnen halen. Quantum Dot staat voor het helderste en scherpste beeld dat je kunt krijgen. Over het scherm ligt een laag nanokristallen die onder invloed van licht opkleuren, met een veel hoger kleurbereik tot gevolg. Dit jaar hebben we een nieuwe sprong gemaakt in de ontwikkeling van Quantum Dot-technologie door het gebruik van een nieuw soort materiaal. Met QLED van Samsung kun je rekenen op pure kleuren, unieke helderheid en een lange levensduur.

Is QLED echt een grote stap?

Met QLED maken we gebruik van een nieuwe Quantum Dot-technologie met metaallegering en een nieuwe panelstructuur. Is dit dan echt zo’n grote stap? Ja, wat ons betreft is dit net zo’n grote stap als die van LCD naar LED.

Onze QLED TV’s laten 100% kleurvolume zien (’s werelds eerste TV die dit kan) en een maximale helderheid van 1500 tot 2000 nits (ideaal voor weergave van perfecte HDR-beelden). Daarbovenop hebben we alle aspecten van de beeldkwaliteit verbeterd. Inclusief een grotere kijkhoek, een groter contrast door diepe zwartwaarden en unieke heldere beelden.

Overigens is QLED geen merknaam van Samsung. Wat ons betreft nemen andere fabrikanten de term over, zodat straks iedereen weet dat QLED de opvolger is van de ‘gewone’ LED-tv.

Drie pijlers

Uiteraard lopen we bij Samsung wel voorop in de ontwikkeling van onze QLED-modellen aangezien we al een aantal jaren ervaring hebben met het gebruik van Quantum dots. Samsung QLED TV is opgebouwd uit drie pijlers: Q PICTURE, Q STYLE en Q SMART. Wat elk van deze pijlers inhoudt, zullen we hieronder even kort toelichten.

Q PICTURE

Q PICTURE gaat ervan uit dat licht de kleur bepaalt. QLED betekent een beter contrast. Wat licht is, is licht. Wat zwart moet zijn, is echt zwart. Q PICTURE staat ook voor een betere kijkhoek, als gevolg van de compleet nieuw opgebouwde panelstructuur. Kleurruimte en kleurvolume zijn ook sterk verbeterd. De TV is in staat om 99% van de DCI-kleurruimte te laten zien, wat een standaard voor filmmakers is. We hebben de eerste tv die 100% kleurvolume kan tonen. Dat wil zeggen dat alle kleuren weergegeven kunnen worden bij elk niveau van helderheid.

Als voorbeeld: een rood voetbalshirt ziet er tijdens een avond wedstrijd donkerder uit dan tijdens een wedstrijd overdag in de zon (terwijl dit exact dezelfde kleur rood is). Op andere TV’s zal het rood in het laatste geval flets worden. Op een QLED TV zal dit niet het geval zijn. Dit komt door het gebruik van onze verbeterde quantum dots en de verbeterde piekhelderheid.
Q Picture zorgt er dus voor de perfecte kleuren en een geweldige helderheid onder alle omstandigheden.

I1

Q STYLE

Q STYLE is de tweede pijler van Samsung QLED TV. Ja, alles draait om stijl bij deze nieuwe generatie tv’s. Ten eerste maakt de TV gebruik van een one connect box waarop je al je apparaten (blu-ray speler, settopbox, game console etc.) aan kunt sluiten. Deze box berg je net als je apparaten netjes op in een kast. Vervolgens is de box via een ‘invisible cable’ verbonden met je TV. Het gaat om een glasvezelkabel van enkele millimeters dik, die je haast niet kunt zien. Hierdoor is de kabel bijna niet zichtbaar! Daarnaast is de stroomkabel wit en dunner geworden. Die valt dus ook minder op.

De No Gap Wallmount is een muurbeugel die je TV strak tegen de wand aan laat hangen, zonder ruimte tussen je scherm en de muur. Op de universele connectie aan de achterkant van de QLED-serie zijn verschillende muurbeugels of standaarden aan te sluiten. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de consumenten z’n TV op wil hangen en dat maar 30% dit ook echt doet. De eenvoudige installatie van de No Gap Wallmount kan de drempel hopelijk wegnemen. Installatie is dermate eenvoudig dat dit binnen 15 minuten gedaan kan worden waarbij de TV ook achteraf nog rechtgehangen kan worden.

Vorig jaar hadden onze TV’s nog drie minimale ‘bezels’. Dit zijn de randen van het scherm of het frame waarin het scherm zit. Dit jaar presenteren we de lijn QLED TV met vier minimale bezels. De randen zijn vrijwel onzichtbaar aan alle zijden. Ook hebben we gekozen voor premium materialen, waar de kwaliteit vanaf straalt. Zelfs de achterkant van de TV is een plaatje dankzij het 360 design.

Woonkamer QLED

Q SMART

Q SMART als derde pijler staat voor de slimme TV-functionaliteit. De One remote afstandsbediening wordt meegeleverd met de QLED televisies. Met deze universele afstandsbediening bedien je jouw TV en al je randapparatuur eenvoudig. Voorbij is de zoektocht naar de juiste afstandsbediening, je hebt er slechts 1 nodig! Daarnaast is de smart hub vernieuwd. Je kunt rekenen op een snellere autodetectie van aangesloten apparaten. Daarnaast blijf je toegang houden tot verschillende apps zoals Netflix, uitzending gemist en Youtube. Ook is er een nieuwe Smartview app beschikbaar voor je smartphone. Deze app maakt de integratie tussen je smartphone en TV nog gemakkelijker doordat beide apparaten dezelfde interface hebben. Het is daardoor nog makkelijker geworden om jouw favoriete Netflix serie vanaf je telefoon te starten.

A Q SMART

Andere voordelen van een QLED TV

Naast de drie pijlers zijn er nog een aantal andere features bij de QLED TV’s van Samsung waarmee jij kunt genieten van een optimale kijkervaring.

1. Q COLOR: QLED TV’s leveren als eerste ter wereld een 100% kleurvolume, waardoor ze niet alleen in donkere maar ook in zeer heldere beelden de perfecte kleuren tonen.

2. Q CONTRAST: Door de anti-reflecterende laag en de hoge helderheid geeft de TV perfect contrast weer, zowel in een donkere als een heldere omgeving.

3. Q Engine: Q Engine analyseert elke bron, en verbetert alle aspecten van lage kwaliteit beelden zodat die er bijna even goed uitzien als echte HDR-beelden.

4. Q HDR: QLED TV’s zetten nu een nieuwe standaard met een maximale helderheid van 2000 nits. Hierdoor worden beelden nóg waarheidsgetrouwer en spat het beeld van het scherm, zelfs in een zeer lichte kamer.

5. Q VIEWING ANGLE: De kijkhoek van de QLED TV’s is sterk verbeterd. Hierdoor geniet je van de beste beeldkwaliteit ongeacht waar je zit.

QLED TV: een voorbeeld

Om de voordelen van Samsung QLED TV duidelijker te maken, halen we graag een voorbeeld aan. Stel je voor dat je door het rijk kleurenpalet van een glas-in-loodraam kijkt. Als je daar de zon doorheen ziet schijnen, gebeurt er echt wat met de kleuren. Kleuren die al mooi waren worden nog intenser en veranderen met de stand van de zon. Je kunt je voorstellen hoe rijk en subtiel die kleurschakeringen zijn. De nieuwste Samsung QLED TV’s geven kleurovergangen 100% natuurgetrouw weer. Dit in combinatie met de slimme oplossingen rondom de TV, zorgt ervoor dat QLED TV the next big thing is in de evolutie van de tv. De Samsung QLED televisies zijn vanaf nu verkrijgbaar, bekijk de volledige QLED line-up hier.