ROTEL - Jack Waayenround

Rotel is wereldwijd al meer dan 50 jaar actief in de audio-/video branche. Rotel ontwikkelt high-end producten met het balanced design concept als uitgangspunt. Optimale prestaties en kwaliteit worden gecombineerd met de meest verfijnde engineering, tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Het resultaat: audio en hifi- producten. die garant staan voor een compromisloze geluidsweergave.

Rotel Balanced Design Concept

Bij de ontwikkeling en productie van elke component is het doel van Rotel eenvoudig. De geluidservaring moet je meenemen en kippevel bezorgen. Deze menselijke emotie kun je niet uitdrukken in specificaties, die moet je beleven! En voor die beleving zorgt Rotel’s Balanced Design Concept. Een component selectie en audio circuit topologie die samen meer bereikt als de som van de losse onderdelen. Wij nodigen je graag uit voor een demonstratie van dit perfecte geluid.


ROTEL A12 

De Rotel A12 geïntegreerde versterker biedt indrukwekkende audioprestaties met vermogen van 60 watt per kanaal. De Rotel A12 versterker beschikt over zowel analoge als digitale ingangen en aptX Bluetooth streaming mogelijkheid. De Rotel A12 is te bedienen met een App (iOS en Android) en er kan een platenspeler op de Phono MM ingang worden aangesloten. De Wolfson premium 24-bit/192 kHz DAC zorgt voor een zorgvuldige en klankmatig uitstekende omzetting.

Leverbaar in zwart of zilver. Prijs €979,-

Klik HIER voor de volledige specificaties.


ROTEL A14

De Rotel A14 is een high performance 80 watt per kanaal geïntegreerde versterker die een uitstekende muziekweergave biedt gecombineerd met aansluitingen voor zowel analoge als digitale bronnen, alsmede Bluetooth met aptX streaming. De Rotel A14 is te bedienen met een App (iOS en Android) en er kan een platenspeler op de Phono MM ingang worden aangesloten. De AKM premium 32-bit/768 kHz DAC zorgt voor optimale prestaties.

Leverbaar in zwart of zilver. Prijs €1279,-

Klik  HIER  voor de volledige specificaties.

 


Rotel RA-1572

Sinds 2009 brengt Rotel vrijwel jaarlijks nieuwe modellen op de markt binnen de Rotel 15 Series. Zo wordt de RA-1572 versterker gezien als de opvolger van de zeer complete RA-1570, die ruim drie jaar geleden op de markt verscheen. De geïntegreerde versterker is voorzien van Rotel’s eigen ontwikkelde ringkerntransformator, bluetooth aptX en een AKM premium chip voor 32-bit/768kHz voor D/A conversie. Niet geheel onbelangrijk gezien er veel muziekliefhebbers migreren van analoge naar digitale bronnen. De ringvormige kerntransformator voorziet alle aangesloten audio apparatuur van ruim voldoende voltage en voorkomt storingen in audiosignalen van aangrenzende circuits. Daarnaast bieden de T-Network condensatoren de exacte spannings- en stroomvereisten om een stressvrije signaalweergave te garanderen.

Digitale en analoge conversie

Ook op gebied van input mogelijkheden heeft de RA-1572 verrassend veel aansluitopties ten opzichte van zijn voorganger. In het ontwerp is rekening gehouden met de toename van het aantal digitale audiobronnen. De geïntegreerde versterker beschikt over een hoogwaardige 32-bit/768kHz AKM D/A converter en een breed aantal digitale aansluitingen van hoge kwaliteit, waaronder DSD en PC-USB (32-bit/384kHz) inputs. Aan de voorzijde van de RA-1572 is een USB input geplaatst om muziek van uw smartphone, tablet of ander audio opslagapparaat aan te sluiten. Met de bluetooth aptX input biedt de versterker bovendien ondersteuning voor bluetooth apparatuur. Aanvullend zijn er twee coaxiale RCA en optische TOSlink inputs voor een eenvoudige aansluiting van LPCM muziekbronnen, waaronder veel streaming apparaten van 24-bit/192kHz. Wat verder opvalt is de auto-on optie waarmee u het volume van digitale inputs kunt beheren.

De klasse AB output zorgt voor een precieze reproductie van alle digitale en analoge signalen bij vrijwel elke luidspreker. Ook op component niveau is de RA-1572 een verbetering ten opzichte van zijn voorganger en heeft 120 Watt aan vermogen per kanaal in 8 Ohm. Dit is substantieel omdat het beide kanalen tegelijk aandrijft. Daarnaast is er ook ruimte gemaakt voor een mono subwoofer output.

Leverbaar in zwart of zilver. Prijs €1699,-

Klik HIER voor de volledige specificaties.


Rotel RA-1592 versterker

Met veel trots lanceert Rotel een nieuwe geïntegreerde versterker, de RA-1592. Deze nieuwe versterker bouwt voort op meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van betaalbare hificomponenten.

De nieuwe geïntegreerde versterker is gebaseerd op de veel bekroonde RC-1590 voorversterker, gecombineerd met de RB-1582mk2 eindversterker. Dit tezamen in een stijlvol en slank design. Deze versterker kan perfect worden gebruikt om luidsprekers zoals bijvoorbeeld de Bowers&Wilkins CM9 S2 en CM10 S2 compromisloos aan te sturen.

Het hart van deze Klasse A/B-versterker is een, in eigen huis ontwikkelde, krachtige ringkern transformator die ervoor zorgt dat de versterker 2 x 200 Watt kan leveren. Zoals altijd met Rotel producten zijn de ringkern en de condensatoren over bemeten zodat ze altijd optimaal presteren in de meest veeleisende muziek opnames en volumes.

Een fraaie Asahi Kasei 32-bit D/A-converter is verantwoordelijk voor een natuurgetrouwe omzetting van alle digitale content. Naast de analoge (XLR en RCA) inputs zoals phono, CD en tuner beschikt de RA-1592 over vele digitale aansluitingen zoals 3x Coax, 3x Optisch, USB Front en Bluetooth aptX. Via de PC-USB input aan de achterkant kan een laptop of andere muziekdrager worden aangesloten en deze heeft ook ondersteuning voor DSD bestanden.

De RA-1592 heeft ook een aantal handige features die zeker het vermelden waard zijn:
Auto-sense, wanneer een digitale bron zoals een Apple TV geen signaal levert dan kan de Rotel na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld worden.
Vast volume kan worden toegewezen voor digitale bronnen
Software updates via netwerk
IR remote in/IP Control/12 Volt triggers en RS232
Dubbele subwoofer uitgangen
RCA pre-outs
Dual speaker A-B

Leverbaar in zwart of zilver. Prijs €2499,-

Klik HIER voor de volledige specificaties.